Bár ígértem, hogy befejezem, de nem bírom ki.
Attila, én nem attól érzem magam jól, ha igazam van, hanem ez esetben attól, ha nem alkalmazunk kettős mércét. István Newtonjának 14%-os kitakarásával kapcsolatban azt írtad: "Összefoglalásul maradjunk annyiban, hogy nem mindenki látja a különbségeket a pózna felső régióiban... De attól még vannak, és van, aki látja." Ezzel a mondatoddal mélységesen egyetértek, de úgy gondolom, ez sok más optikai hibára is vonatkozik. Az ábra, amit 5 éve töltöttél fel, görbét tartalmaz és nem egy függőleges egyenest! Egy szakmai fórumban ne írjuk le a "van"-nal kapcsolatban azt, hogy nincs csak azért, mert nem látjuk. Természetesen ez a kitakarásra IS igaz, ezt István is elismerte és én is. Sőt, az APO-k színi hibájáról azt írtam, hogy "kit érdekel?", hiszen egyikőnk sem látja. És ezenkívül még rengeteg dolgot nem látunk, ami létezik. A Te ábrád és Sanyi 2 példája elég bizonyíték arra, hogy az APO-knak igenis VAN színi hibájuk. És egy fontos dolog: meggyőződésem, hogy a Te APO-d átlagon felüli, mert Gyulai Pál nem csak szakmailag kimagasló, hanem a szívét-lelkét beleteszi a munkájába! Bár - sajnos - nem ismerem őt személyesen, de ez ordít az előadásaiból, tanulmányaiból, én csak méltatást olvastam/hallottam az ő személyét illetően. Az biztos, hogy ha egyszer APO-t vennék, azt tőle rendelném meg. A hozzászólásokat visszaolvasva azt látom, hogy SENKI nem fikázta a távcsövedet és én sem tettem/teszem, hiszen nincs is okunk rá. Sajnálom, ha Számodra ez jött le.
Annak pedig örülök, hogy Sanyi a jogos helyére terelte ezt a topikokon átívelő beszélgetést, köszönet érte!
Üdv, András