Attila írta:Egyébként részemről csillagos ötös lett!!!
Üdv,
MDA
Szia Attila!
Tőled ilyen dícséretet kapni nagyobb elismerés, mintha kaptam volna megrendelést egy ezres szériára! Köszönöm!
Az anyaga Ikeában vett ágyrács deszka, ez hosszanti toldott faanyag, úgy tudom, ez kevésbé hajlamos a vetemedésre. A torony rész 3 helyen van merevítve háromszögekkel plusz alján, tetején hatszögekkel, illetve minden oldal 2 deszkából áll, ahol a hosszanti kötések nem egymás mellé kerülnek. A lábak anyaga dupla deszka, remélem ez valamelyest kompenzál.
Az asztal elhelyezésén nem gondolkodtam sokat, valószínűleg azért, mert nem volt még hosszabb tubusom, de ez a déli elhelyezés beültette a kis bogarat, köszönöm az ötletet. A magasság állítás bejött a gyakorlatban, laptoppal alacsony helyzetben nincs útban, vizuális észlelésnél fentre akasztva az okulár koffer van rajta.
Amióta ezzel észlelek, tudok kézzel fókuszt állítani Bahtinov maszkkal, nem egy értelmezhetetlen katyvasz a rezgések miatt. A motoros fókusz építés projektje is parkolópályára került egy időre így.
A torony aljára fel lehet csavarni a használaton kívüli ellensúlyt, így a súlypontot lejjebb vittem, stabilabb lett az egész háromláb.
Még tervezek rá egy vörös fényt gém nyakkal az asztal fölé.
Az oldalán van egy kis sötétkék tartó. Ez egy mosogató szivacs tartó volt civil életében. Most ebbe teszem a mobil telefont (amin a SkyMap és a SinScanIT fut), amikor éppen nem kell. Így kéznél van és nem potyog le.
Üdv: Frigyes