Sedna bolygó

Itt minden Téged foglalkoztató alapkérdés feltehetető, legyen az csillagászati elméleti, vagy távcsővásárlással, -használattal, vagy az égbolton való tájékozódással kapcsolatos gyakorlati kérdés!
Lezárt
spektra
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2009.12.30. 09:11

Sedna bolygó

Hozzászólás Szerző: spektra » 2009.12.30. 09:21

Nemrég olvastam egy mágus levelében, hogy feltehetőleg a Kuiper-övben felfedezték ezen Plutóhoz hasonló bolygót, olyan helyen, ahol a csillagászok szerint nem volt feltételezhető. Ezen a helyen még a Spitzer-teleszkóppal sem eszlelték. Kérem, hogy autentikus szakértő szíveskedjen erről tájékoztatást adni, mivel gondolom mást is érdekelhet.
nyozo
Hozzászólások: 182
Csatlakozott: 2009.10.21. 10:24

Re: Sedna bolygó

Hozzászólás Szerző: nyozo » 2009.12.30. 10:26

spektra írta:Nemrég olvastam egy mágus levelében, hogy feltehetőleg a Kuiper-övben felfedezték ezen Plutóhoz hasonló bolygót, olyan helyen, ahol a csillagászok szerint nem volt feltételezhető. Ezen a helyen még a Spitzer-teleszkóppal sem eszlelték. Kérem, hogy autentikus szakértő szíveskedjen erről tájékoztatást adni, mivel gondolom mást is érdekelhet.

A Google a barátod, de legfőképp a http://hirek.csillagaszat.hu oldal. :)

http://hirek.csillagaszat.hu/kuiper-obj ... sedna.html
http://hirek.csillagaszat.hu/index.php? ... ie=latin-2
stb. :) Feltéve ha a tények érdekelnek. :))
Amcsillüdv: Nyözö
András
Hozzászólások: 485
Csatlakozott: 2009.09.07. 20:27

Re: Sedna bolygó

Hozzászólás Szerző: András » 2009.12.30. 23:07

spektra írta:Nemrég olvastam egy mágus levelében, hogy feltehetőleg a Kuiper-övben felfedezték


A Jövőbelátók és Kártyajósok Konferenciája előre nem látható okok miatt elmarad!
spektra
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2009.12.30. 09:11

Re: Sedna bolygó

Hozzászólás Szerző: spektra » 2010.01.02. 17:04

Maczó Andrásnak.
Köszönettel vettem hozzászólásodat. Magam sem értem, hogy régi égkémlelő létemre, hogyan adhattam egyáltalán valamiféle hitelt, ennek a fantáziabolygóról szóló mágusi állításnak. A jövőre nézve következetesen hanyagolom, a mindenféle "jövőbelátók" látomásairól szóló híreket.
Avatar
SzZoli
Hozzászólások: 1544
Csatlakozott: 2009.09.07. 10:41

Re: Sedna bolygó

Hozzászólás Szerző: SzZoli » 2010.01.02. 17:13

spektra írta:A jövőre nézve következetesen hanyagolom, a mindenféle "jövőbelátók" látomásairól szóló híreket.


Pedig neked kevéssé emelt tarifával is jósolnék, 06 / 90 123 456 789 :lol:
András
Hozzászólások: 485
Csatlakozott: 2009.09.07. 20:27

Re: Sedna bolygó

Hozzászólás Szerző: András » 2010.01.02. 17:59

spektra írta:magam sem értem, hogy régi égkémlelő létemre, hogyan adhattam egyáltalán valamiféle hitelt, ennek a fantáziabolygóról szóló mágusi állításnak. A jövőre nézve következetesen hanyagolom, a mindenféle "jövőbelátók" látomásairól szóló híreket.Nagyon szívesen, bár az érdemi rész Nyözőtől volt...
Mottónk legyen: cipőt a cipőboltból, csillagászatot a csillagászoktól, a mágusoktól meg mit is...? Ja, azoktól tartsuk távol a pénztárcánkat.
spektra
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2009.12.30. 09:11

Re: Sedna bolygó

Hozzászólás Szerző: spektra » 2010.01.05. 09:28

Tisztelt csillagnéző társak!
Nincs szándékomban még sokat ragozni ezen "bolygó" témáját, inkább a hozzászólásokkal kapcsolatosan volna megjegyzésem. Ugyanis a Marcus von Ring nevű mágus tömérdek sódert tartalmazó leveléből, csak a "bolygóval" kapcsolatos hivatkozás valóságtartalmáról vártam volna autentikus választ. Nos, az eddig beérkezett hozzászólásokból nem ez tűnt, ki hanem viccelődés volt, amit természetesen magam is értek. Viszont mégis vártam volna egy olyant, hogy "szerintem ilyen bolygó nincs, ez csak a Marcus látomásaiban létezik" vagy efféle és akkor a Sedna bekerülne oda ahová való, azaz a virtuális lomtárba. Azt viszont már nem tartom viccesnek, hogy az először hozzászóló Maczó András pisztolyt szegez válaszhoz mellékelt képben. Ezt legyen szabad javasolnom, hogy mellőzze, ebben az erőszakkal telített világban az ilyesmi, még virtuálisan sem veszi ki jól magát!
Kérem, a moderátort, hogy miután ebben a fórumban érdemi választ nem kaptam, zárja le a témát. Majd keresek egy olyan szakértőt, aki valóban megadja azt a tájékoztatást, melyet várok. A továbbiakban pedig csak azt kérem, hogy a témában a válasz legyen egy komoly csillagnézőhöz méltó. A humort pedig nemcsak értem, de jókat is derülök rajta. Hasonlóan a mágusok ködös látomásaihoz, az asztrológusok jóslatait megnézem ugyan, merő kíváncsiságból, de csak azért, hogy találjak olyasmit, ami éppen beválik és akkor eszembe jut a népi mondás "a vak tyúk is talál szemet" de persze nem veszem komolyan azokat sem.
nyozo
Hozzászólások: 182
Csatlakozott: 2009.10.21. 10:24

Re: Sedna bolygó

Hozzászólás Szerző: nyozo » 2010.01.05. 09:31

spektra írta:Tisztelt csillagnéző társak!
Nincs szándékomban még sokat ragozni ezen "bolygó" témáját, inkább a hozzászólásokkal kapcsolatosan volna megjegyzésem. Ugyanis a Marcus von Ring nevű mágus tömérdek sódert tartalmazó leveléből, csak a "bolygóval" kapcsolatos hivatkozás valóságtartalmáról vártam volna autentikus választ. Nos, az eddig beérkezett hozzászólásokból nem ez tűnt, ki hanem viccelődés volt, amit természetesen magam is értek. Viszont mégis vártam volna egy olyant, hogy "szerintem ilyen bolygó nincs, ez csak a Marcus látomásaiban létezik"
Kedves Mihály!
A Sedna létét nem kérdőjelezte meg senki, hiszen éppen itt linkeltem be szakcikkeket amelyek ezzel az égitesttel foglalkoznak. Mellékesen ez volt asz első hozzászólás, és nem ******** bejegyzése. A kedves "csillagnéző társak" csupán a járulékos mágusmaszlaggal élcelődnek -- szvsz némi joggal...

********: Tüsi által szerkesztve, kérésre.
Amcsillüdv: Nyözö
Lezárt

Vissza: “Az alapismeretektől a távcsővásárlásig”