Nem láttam a holdat az égen

Itt minden Téged foglalkoztató alapkérdés feltehetető, legyen az csillagászati elméleti, vagy távcsővásárlással, -használattal, vagy az égbolton való tájékozódással kapcsolatos gyakorlati kérdés!
astrohist
Hozzászólások: 3222
Csatlakozott: 2009.10.01. 20:27

Re: Nem láttam a holdat az égen

Hozzászólás Szerző: astrohist » 2012.08.09. 20:30

Kedves "bogáncs" !
E!lőre bocsátom, hogy ez az egész már nem ebbe a topicba való, próbáltam is szeliden átirányitani a Homokozóba, no de ha itt folytatod, hát itt reagálok.
1. Re: helyesírás. Mindenekelőtt: akik kicsit kiigazítottak, azoknak igaza volt, ez ellen kár kibúvót keresni.
Az, ami a további levélíróknak nem tetszett, az a fölényeskedő, kioktató, lekezelő modorod volt.
Nagyon szomorú, számunkra sem közömbös a határainkon kivűl élő honfitársaink tragikus helyzete! De ez a tragikus helyzet nem jogosít fel senkit, hogy olyan hangnembe írjon, mint Te teszed: leveleidnek jó negyede-harmada veszekedő, kioktató, fölényeskedő szöveg, anélkül, hogy érdemileg hozzá szólnál a témákhoz.
Az előbbi esetben: egy jószándékú, bizonyára kezdő érdeklődő írt egy kérdést, amire néhányan - akik sem ujoncok nem vagyunk, sem olyan nemrég bekapcsolódott levelező, mint Te - megpóbáltunk érdemben válaszlni. Te viszont nem írtál semmi érdemi felviklágosítást, csak nekiesel, és letólod az érdeklődőt. Ráadásul olyan kérdésben fölényeskedsz, amelyben, mint magad írod - önhibádon kívül de nem vagy járatos. (Emellett semmi köze a feltett kérdéshez.)
2. Leveled egyéb részei is a ledorongolás és a fölényeskedés hangján íródott. Eltekintve attól, hogy ennek a topic-kérdésnek másutt lett volna a helye, sőt éppen ezért sápitoztál, csak arra jó, hogy mást megbántsál, esetleg elvedd a kedvét, hogy tovább beszélgessen velünk.
Abban pedog egyet értek Molnár Péterrel, hogy az egész nem ért meg annyi sort, amennyit rászántál. Ami pedig az új belépők korlátozását illeti: ne feledd el, hogy a Te első belépésed az volt, hogy durván és nyeglén belém kötöttél, ráadásul teljesen alaptalanu, az akkor ott folyó témához nem is konyítva. Ha nagyon szigorúan vesszük, akkor azonnal ki kellett volna tiltani a Csillagvárosból. De ez nem történt meg, szerencsére.
Bogáncs! Olvastamm én tőled jól megfogalmazott, célra törő, érdekes levelet. De az ilyen kitöréseid az okos irásaidat is hiteltelenné tészik. Próbáljad visszafogni agresszivitásodat. A kérdező hölgytől pedig feltétlenül KÉRJ BOCSÁNATOT.
Mivel sejtem, hogy erre a levelemre is csak kiokítással és durvasággal tudsz válaszolni (amit remélem nem teszel), ilyen levélre nem is válaszolok! BQ.
Arpstronomer
Hozzászólások: 536
Csatlakozott: 2010.04.04. 10:40

Re: Nem láttam a holdat az égen

Hozzászólás Szerző: Arpstronomer » 2013.01.15. 18:52

Ezt a kis topikot én csak most vettem észre, és végigolvasva jól összefoglalja azt, miért nem írok mostanában a CSV-re.

Egy kedves érdeklődő feltesz egy kérdést, és miután megkapta rá a választ, mit lát? Azt, hogy a többiek - akik egyébként az életben legtöbbször jó barátok, jó ismerősök -, összevesznek a Nagy Semmin. Aminek egyetlen célja, hogy az utolsó hsz-ben kiderüljön: nekem van igazam, én tudom jobban, azafőnév, nemazafőnév, nemtudodjól!
Minek? Fogalmazza meg nekem valaki közületek, hogy mi ennek a célja?!

Azt fogja látni ezután a kedves érdeklődő Hölgy, hogy ez egy összetartó közösség, ahol az emberek szeretik és segítik egymást? Nem. Pedig így van, én tudom ;) épp ezért állok értetlenül a dolog előtt!
Elnézést, ha én olvastam/néztem félre valamit.
Sirius
Hozzászólások: 482
Csatlakozott: 2009.09.14. 19:59

Re: Nem láttam a holdat az égen

Hozzászólás Szerző: Sirius » 2013.01.15. 19:14

Szerintem ez a topic "jól" kezdődött, egy érdeklődő feltett egy kérdést, kapott rá néhány választ, majd Bogáncs részéről jött a habzószájjal kötekedés, ahogy te is írtad, aholdazfőnévésnagybetű - mérnyitszilyentopicot - tesemgondolodkomolyan - ésatöbbi.

Lajos bácsinak teljesen igazat adok...ahogy neked is, mert én sem értem, mi értelme ennek a pówerkedésnek sokszor egyesek részéről.
Válasz küldése

Vissza: “Az alapismeretektől a távcsővásárlásig”