Foto szoftverek

Planetárium- és csillagászati térképprogramok, csillagászati képfeldolgozó szoftverek és társaik
pont
Hozzászólások: 91
Csatlakozott: 2009.10.06. 20:41

Foto szoftverek

Hozzászólás Szerző: pont » 2009.10.10. 18:10

pont most kerestétek...

Kép

Portable The Panorama Factory V5.2

Portable The Panorama Factory V5.2 m32 Size: 8.4 MB

The Panorama Factory creates high-quality panoramas from a set of overlapping digital images. You can add image hotspots, export to VR formats and create web pages that link your images into virtual tours. The software also corrects for lens-induced distortions and creates either cylindrical or spherical image projections. Additional features include onscreen zoom, support for digital SLRs, correction for barrel distortion, correction for brightness falloff and interactive controls.


The Panorama Factory creates images that rival those made by expensive rotational and swing-lens panoramic cameras. Not only can The Panorama Factory facilitate creation of immersive VR worlds, it also provides features for the fine-art panoramic photographer who wishes to work from ordinary 35mm images or images captured with a digital camera.

The Panorama Factory supports JPG, BMP, PNG, TIFF image formats and QTVR, IVR and PTViewer virtual reality formats.

The virtual tour features make it possible to add hotspots to panoramic images and to create and update web pages and thumbnail indexes. Hotspots are used to link panoramas together. For example, a set of panoramas showing rooms in a house can be linked together so that clicking on a doorway moves from one room to another.

Users can automatically create web pages and thumbnail indexes when the panoramic images are saved. The web pages and thumbnail indexes are created from templates. Some predefined templates are supplied with The Panorama Factory, and users can create their own templates.

The software optionally corrects for barrel distortion and for brightness falloff, two problems that are common to many digital cameras. These problems can be corrected automatically and, if necessary, the user can adjust the corrections interactively. Automatic image alignment and focal length detection can also be adjusted interactivel

Kód: Egész kijelölése

http://www.panoramafactory.com/download.html
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára balatonl 2009.10.13. 10:54-kor.
Ok: Link szerkesztése szerzői jogok miatt
btibor9891
Hozzászólások: 143
Csatlakozott: 2009.09.14. 19:12

Re: Foto szoftverek

Hozzászólás Szerző: btibor9891 » 2009.10.11. 15:51

Nem tudom ki kérte a programot, de gyorsan le is rántottam, kipróbáltam és tetszik.
Egy problémám van, nem tudom lementeni a vele készült fájlokat. Morog, számol, ír a vinyóra de nem jelenik meg a kiválasztott mappában.

Tud valaki erre gyógyírt?
Előre is köszönöm!
balatonl
Hozzászólások: 197
Csatlakozott: 2009.09.06. 19:43

Re: Foto szoftverek

Hozzászólás Szerző: balatonl » 2009.10.12. 00:29

Srácok, ez ingyenes vagy fizetős progi? Ha utóbbi, akkor a fórum szabályzat értelmében kérem a link mihamarabbi eltávolítását! A fórumon max. próbaverziót linkeljetek légyszíves a fizetős szoftverekből.

Köszönöm!

Laci
Kérlek, a honlap használatával kapcsolatos új kérdés beküldése előtt először olvasd el az alábbiakat:
tordaitom
Hozzászólások: 80
Csatlakozott: 2009.09.16. 02:43

Re: Foto szoftverek

Hozzászólás Szerző: tordaitom » 2009.10.12. 16:27

Ez garantáltan szabad szoftver:

http://hugin.sourceforge.net/

Elsőre nem, de a második próbálkozásra már tökéletes panorámaképet tudtam vele gyártani, több vetületi formátumban is.
pont
Hozzászólások: 91
Csatlakozott: 2009.10.06. 20:41

Re: Foto szoftverek

Hozzászólás Szerző: pont » 2009.10.17. 09:58

az elözöt bocs de nem teszteltem, a haver használja azért ajánlottam..

Fotókból generál 3D-s látképet a Microsoft Photosynth
A szoftver az interneten tárolt fogókat illeszti össze egy speciális algoritmus alapján.


A Microsoft Live Labs programozói érdekes fejlesztésbe kezdtek - Photosynth névre hallgató alkalmazásuk első publikus tesztverzióját most bárki kipróbálhatja. A Photosynth egyszerű fotókból, illetve fotósorozatokból komplex 3D-s látképet állít össze, amelyben a felhasználó szabadon navigálhat, jobbra-balra mozoghat, közelre hozhatja és távolra viheti a nézőpontot.

De mégis hogyan készülhet egy ilyen 3D-s látkép? Az azonos környezetben - például egy nagyváros főterén - készült fotók között kapcsolat van. Minél több képünk van és minél sűrűbb közöttük a kapcsolat, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a fotók összeilleszthetők, és együtt egy 3D-s látképet alkotnak. A Photosynth algoritmusa feltérképezi a képek közötti kapcsolatot - ez alapján történik a fotók összeillesztése. Ahhoz, hogy a végeredmény részletes és látványos képet adjon, természetesen sok kiváló minőségű fotó szükséges.

Most először a felhasználóknak is lehetőségük van arra, hogy egy letölthető eszköz segítségével Photosynth-összeállításokat készítsenek. A fejlesztők azonban ennél tovább mennek: az a céljuk, hogy a felhasználók a weben egyébként is fellelhető és folyamatosan növekvő fotórengeteg segítségével hatalmas tereket járhassanak be, anélkül, hogy kezükbe vennék fényképezőgépüket. A szoftver hátterében a Microsoft által 2006-ban felvásárolt Seadragon technológia áll, ami lehetővé teszi a képkockák közötti navigálást, függetlenül a fotók felbontásától és méretétől.

http://livelabs.com/photosynth/

izelitő videoban http://www.ted.com/index.php/talks/blaise_aguera_y_arcas_demos_photosynth.html
tordaitom
Hozzászólások: 80
Csatlakozott: 2009.09.16. 02:43

Re: Foto szoftverek

Hozzászólás Szerző: tordaitom » 2009.10.21. 15:32

Ez is a nyílt forrású Huginnal készült. Szemléltetésképp direkt nem vágtam le a kép széleit.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
pont
Hozzászólások: 91
Csatlakozott: 2009.10.06. 20:41

Re: Foto szoftverek

Hozzászólás Szerző: pont » 2009.10.21. 20:34

Grat ezek nagyon jók lettek feltennéd nagyobban is?
Androméda
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2009.10.06. 12:21

Re: Foto szoftverek

Hozzászólás Szerző: Androméda » 2010.01.16. 00:25

Üdv

Próbálkoztam én is a Hugin-el, de nem sikerült összefőznöm a képeket, mindig ugyanazt a hibaüzenetet írja ki. Le tudná valaki írni részletesen, lépésről lépésre, hogyan bírható a feladat elvégzésére?
rumpfbarna
Hozzászólások: 131
Csatlakozott: 2009.12.17. 23:40

Re: Foto szoftverek

Hozzászólás Szerző: rumpfbarna » 2010.01.16. 12:58

Nálam mindig az automatikus kontrollpont elhelyezésnél hibázott a Hugin, úgyhogy szerintem érdemes rászánni azt az időt, és minden képpár között felrakni 8-10 kontrollpontot "kézzel". Illetve a teljesen automatikus módot a tapasztalataim szerint érdemes hanyagolni.

Elküldök privát üzenetben neked egy linket, egy alapszintű, magyar nyelvű Hugin leírásról. (Céges oldalunkon van, nem akarok ide spammelni.) De ha angolul tudsz kicsit, akkor érdemes körülnézni a Hugin oldalán, vannak jó lépésről-lépésre leírások.
Válasz küldése

Vissza: “Csillagászati szoftverek és egyéb számítástechnikai kérdések”