Kérések

Minden olyan a csillagászathoz köthető téma, amely a fenti kategóriákba nem sorolható be.
András
Hozzászólások: 485
Csatlakozott: 2009.09.07. 20:27

Re: Kérések

Hozzászólás Szerző: András » 2013.03.05. 21:52

Sidius írta: Szerintem szívesen veszik a jelentkezéseket. Ha karriert akarsz, ajánlom neked is, mint vélhetően kompetens személynek!
Mpt is azért lépett le részben, mert nem segített senkinek haragudni. Szerintem komolyan érdemes lenne fontolóra venned, hogy kritika helyett inkább csináld sokkal jobban!
(Ez már nem is off, mert kérés volt)"Ha karriert akarsz, ajánlom neked is, mint vélhetően kompetens személynek! "

Köszönöm az ismeretlenül is megelőlegezett bizalmat! Már annak is örülök, hogy nem sértődtél meg.

Mpt is azért lépett le részben, mert nem segített senkinek haragudni.

Mindketten totálisan félreértettétek a moderáció lényegét. A moderáció nem a haragvás előidézője, azok maguk az egyének, meg a viselkedésük. Aki moderátor, az végrehajtja a játékszabályt, aki vét ez ellen, annak nincs oka haragra. Ha a Körúton százzal belerongyolok a pirosba, akkor nem a rendőrre kell haragudnom, ha megvág. Aki emiatt haragszik, az komoly IQ-hiányban szenved. Ha pedig a rendőr emiatt lelkileg összetörik, akkor szereljen le és menjen el nem tudom minek. Könyvtárosnak. Csillagásznak.
Aki pedig a moderatúrát cenzúrának, diktatúrának gondolja.. nos arra momentán nincs eu-konform szavam.

"kritika helyett"

A kritikának is van létjogosultsága. Jártál már életedben moziban? Láttál már sz*r filmet? Elmondtad a véleményedet? Vagy hozzak közéleti példát erre? Te szeretnél olyan helyen élni, ahol nincs lehetőség kritikára?

"inkább csináld sokkal jobban!"

Na itt pontokba szedem:
- inkább csináld jobban: ez egy óvodai érvelés.
- Ez nem úgy megy, hogy elküldöm az önéletrajzomat. Ha az üzemeltető azt mondja, hogy neki te kellesz, akkor te leszel. Ha elégedetlen, akkor keres valaki mást és megkéri.
- igen, a szabályalkalmazás láthatóan csak jobban menne, mint neked.
- a technikai háttérrel (hogyan kell belematatni a tartalomba) viszont abszolute nem vagyok tisztában, tehát ebből a szempontból én sem lennék alkalmas a feladatra. Ettől még fenntartom a jogot, hogy szólhatok, ha valami nem úgy megy, ahogy elő van írva! Annak örültem volna, ha ezt más is szóvá teszi. Sajnos ez egy eleve elvetélt elképzelés itt.

És még valami extra:
- ezt szerintem úgy lehetne tisztességesen csinálni, hogy át kellene dolgozni a teljesen idejétmúlt fórumszabályzatot. Úgy hozzá sem érdemes szagolni, amíg bele nem vennék a szabályzatba, hogy:
- mik a szankciók, hogy a moderátor mikor figyelmeztet, mikor töröl hozzászólást, mikor felhasználót, mikor topikot.
Szintúgy, hogy minek nincs helye a csillagvároson:
- az ufós, ezós, üldözésimániás elmebajoknak, téveszméknek és az ezeket vonzó kezelteknek,
- a másik ember pocskondiázásának, személyeskedésnek, trágárkodásnak, politizálásnak (ezek igen lájtosan találhatók meg most is a szabályzatban)
- a moderátor is indokolja meg a döntését,
- ha nem végzi rendesen a melót, az üzemeltető kérjen fel mást.

és végül, de nem utolsósorban: Az egész szájtépésemnek nincs semmi jelentősége, ha a többség számára mindez egy nemlétező probléma, és nincs igény erre. Akkor marad minden a régiben. Ha nektek jó, hogy vannak, akik időnként a fórumtársaikon vezetik le a frusztrációjukat, nem kevés agresszióval (Lásd: Bujdács úr) vagy hogy gumiszoba, gumicsont, dühöngő, és egyéb topikok nyílnak (utoljára tegnap) vagy hogy silány agitprop nyomul a fórumon (szerencsére a beírója legalább moderálta önmagát) vagy hogy mind a mai napig megtalálható itt a fórumon ez a mondat, hogy ":csillagVÁROS ?? ...............nem inkább valami primitív cigány tábor??" nos ha a többségnél ez még belefér, akkor ez lesz. Akkor utólag is elnézésedet fogom kérni, amiért szóvá tettem a szerintem vétkes mulasztást. (utólagos szerk.: NEM. Nem kell elnézést kérnem emiatt!)


Utóirat: hálistennek ez az utolsó alkalom, hogy ezt szóvá tettem, többet nem említem, ha ezúttal sem történik semmi. A korábbi kérdésedre visszatérve: igen, ezer dolog foglalkoztat még, ennél sokkal érdekesebbek mind.

És mégegyszer mondom: ez nem moderátori jelentkezési lap, hanem egyszerűen élek a jogommal, hogy valamit megkritizálhassak, ami szerintem rosszul működik.
mizar
Hozzászólások: 1983
Csatlakozott: 2010.08.25. 21:25

Re: Kérések

Hozzászólás Szerző: mizar » 2013.03.06. 08:50

Sziasztok!

Szerintem ez a "beszélgetés" kezdi elveszíteni a normális vitatkozás szabályait, és személyeskedésbe csapott át.
Van is igazság meg nincs is abban amit gondoltok és mondtok, ezeket nem itt és nem így kell megbeszélni. El kellene jönni Tarjánba a nyáron mindenkinek, az nagyszerű alkalom a személyes ismerkedésre és ezeknek a dolgoknak a megvitatására.
Bogáncs! Ha ismernéd Andrást, gyökeresen megváltozna a véleményed róla! Kérlek, ne ítélkezz ismeretlenül, az internet korlátai mellett.

Egyébként mindannyian megsértettétek valamilyen szinten a fórum szabályzatát, ( a moderátor is) ki vagytok moderálva! :D
astrohist
Hozzászólások: 3226
Csatlakozott: 2009.10.01. 20:27

Re: Kérések

Hozzászólás Szerző: astrohist » 2013.03.06. 09:57

Gyerekek, ebből elég! Schlosser Sándornak igaza van, mindenben aláírom.
Itt arról volt szó, hogy KIRAMI segítséget kért, amit nagyon méltányolok. Alkalmam van vele együtt egy müsort szerkeszteni, és ismerem már a képességeit!
Kapott összesen 4 érdemi választ (egyet rajtam keresztül, mert a válasz adó nyílván nem óhajtott értelmetlen vitába keveredni), és több tucat olyan hosszadalmas okdejtést, amelynek semmi köze az ő problémájához, nem viszi előre a dolgokat, és kimerül egymás becsmérlésében. Hát erre nincsen szükség, nem csak szabályzatok értelmében, de egyszerúen tapintatból, és kölcsönös megbecsülésből.
Aki nem tud érdemi választ küldeni, az ne írjon, és ne pecskondiázzon másokat. Ezzel voltaképpen csak azt éri el, hogy nem fordul hozzánk értelmes kéréssel, és elveszti a bizalmát bennünk.
Ha ennek a topicnak az a címe, hogy KÉRÉSEK, akkor írjunk ilyen vonatkozásban.
Nekem van is egy KÉRÉSEM: több megbecsülést egymás iránt, és az esetleges ellentéteket személyesen vitassátok meg. - B. Lajos.
Obszidián
Hozzászólások: 166
Csatlakozott: 2013.03.27. 03:12

Re: Kérések

Hozzászólás Szerző: Obszidián » 2014.01.30. 03:50

Tisztelt Csillagvárosiak !

Az a kérésem, hogy minnél többen szóljatok hozzá a távcsövekről
leírtakhoz. Szivesen veszek bármilyen kritikát, hisz mindenből
lehet tanulni, valami hasznosat leszűrni. Itt folytatjuk ezt a témát :
viewtopic.php?f=14&t=1362&p=43102#p43102
Obszidián.
Avatar
Gábor1967
Hozzászólások: 894
Csatlakozott: 2010.05.31. 08:59

Re: Kérések

Hozzászólás Szerző: Gábor1967 » 2015.12.01. 21:17

Keresek olyan amatőr társat, aki Szigetszentmiklós és Budapest viszonylatban heti szinten több alkalommal közlekedik személygépkocsival. Egy Jávorka féle német parallaktikus mechanikát kellene Budapestre át szállítani. Csak magában a mechanika lenne, állvány nélkül. Csomagtartóban kényelmesen elfér.

üdv.,
Gábor
"A kitakarásmentes távcső lényege, hogy ne takard ki az összetartó fénysugár közepét, mert ez a távcsöved lelke" - A. S. Leonard
Avatar
Nbazs
Hozzászólások: 80
Csatlakozott: 2015.12.10. 21:39

Új topik

Hozzászólás Szerző: Nbazs » 2016.02.28. 19:30

Úgy tűnik nekem nincs jogom topikot nyitni (legalábbis nem találom az erre való gombot...) ezért kérlek ha a jogosultak közül valaki jónak látja, hozzon létre helyettem egyet a téli tábornak (pl. Téli Csillagásztábor, Pénzesgyőr 2016.03.04-06. címmel) a Csillagászati táborok, nyári távcsöves találkozók témában.

Itt lehetne már a tábor előtt is beszélgetni a többiekkel, illetve utána megosztani az élményeket, tapasztalatokat a többi tábori topikhoz hasonlóan.

Szerk: Köszönöm Kurucz Jánosnak a topik létrehozását!
SW 120/600 RFT, SW 127/1500 MC, AZ-4, EQ-3
vgabriel
Hozzászólások: 85
Csatlakozott: 2015.01.03. 12:51

Re: Kérések

Hozzászólás Szerző: vgabriel » 2016.06.25. 16:24

Sziasztok!

Eredménytelenül keresgélek már egy ideje, hátha van aki tud segíteni.

Keresek egy olyan online űrstratégiai játékot ami realisztikusan ábrázolja a galaxisunkat.
Lehetett benne kereskedni, felfedezni, harcolni, stb... Néhány hónappal ezelőtt volt szó
róla valamelyik csillagászati honlapon.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vgabriel 2016.06.25. 21:14-kor.
Engem nem zavar a sötétség, csak legyen világos!
Avatar
tobe_
Hozzászólások: 2083
Csatlakozott: 2013.01.02. 00:10

Re: Kérések

Hozzászólás Szerző: tobe_ » 2016.06.25. 21:07

Csak kerestem egyet, hátha segít valamit:

http://www.pcgamesn.com/eve/15-best-pc-space-games
vgabriel
Hozzászólások: 85
Csatlakozott: 2015.01.03. 12:51

Re: Kérések

Hozzászólás Szerző: vgabriel » 2016.06.25. 21:13

Sajna nem. Legalább 2 órát töltöttem keresgéléssel, ezt is láttam többek között. Azért köszi!
Még talán index-es vagy hvg-s cikk is volt róla, hogy mennyire realisztikus a játékélmény. A fénysebességgel való utazás, ahol néha órákat kell várni míg megérkezel, stb... online szimulátor, nem csak játék. Lehet facebook-os csoportban is tárgyaltak róla.

szerk: köszben meglett. Elite: Dangerous a neve.
Engem nem zavar a sötétség, csak legyen világos!
Válasz küldése

Vissza: “Egyéb csillagászati témák”