XI. Szentléleki észlelő hétvége

Nyári csillagászati táborokkal, találkozókkal, nagyobb lélegzetű amatőrcsillagászati közösségi eseményekkel kapcsolatos fórum.
Béres Gabi
Hozzászólások: 69
Csatlakozott: 2009.09.23. 13:41

XI. Szentléleki észlelő hétvége

Hozzászólás Szerző: Béres Gabi » 2022.08.22. 18:56

Miskolc mellett Szentléleken, a Turista Parkban rendezzük meg a XI. Szentléleki Észlelő Hétvégét. A helyet nem igazán kell bemutatni az amatőrcsillagászoknak, hiszen éveken keresztül itt rendezte az MCSE az MTT-t, és az elmúlt két esztendő résztvevői is sokat tudnak róla mesélni.
A Turista Park 750m tengerszint feletti magassága önmagáért beszél, és Miskolc is elég messze van már ahhoz, hogy a város fényei ne legyenek zavaróak. A táj, a természet, az erdő kiváló lehetőséget biztosít a napközbeni kirándulásra, túrára, kikapcsolódásra (Pálos kolostorrom, Látókő, Szilvásvárad, Diósgyőri vár, Tapolcai Barlangfürdő, …).

Információk a hétvégével kapcsolatban:

Időpont: 2022. szeptember 23-24-25.

Program:

Szeptember 23. péntek: Érkezés 14:00-tól folyamatosan a Turista Parkba, este észlelés
Szeptember 24. szombat: kora délután ebéd, este észlelés.
Szeptember 25. vasárnap: hazautazás tetszőleges időpontban


Elsősorban sátras jelenlétre invitálunk Titeket, de természetesen minden szállásforma a rendelkezésünkre áll a szabad helyek függvényében. A turistapark megújult honlapján minden ezzel kapcsolatos költség megtalálható: turistapark.hu Fontos, hogy a különböző szállástípusoknál vegyük figyelembe a naptár funkciót, hogy az adott szállástípus rendelkezésre áll-e.

A táborban szombat délben közös ebéd elköltésére is lehetőség nyílik, idén az ebéd díja 1 500.-

A táborra jelentkezni az alábbi email címen, az éjszakák számának, valamint az étkezés esetleges igénylésének megjelölésével lehet.

Aki csak látogatóba jön, esetleg csak észlelni fog, de nem alszik kint, annak 1500.- kemping díjjal (ha kocsijával feláll az észlelőrétre, akkor +1000.-) kell majd számolnia.

Béres Gábor 30-5446361 gabonet@freemail.hu

Mindenkit szeretettel várunk!
Válasz küldése

Vissza: “Csillagászati táborok, nyári távcsöves találkozók”