VEGA '13

Nyári csillagászati táborokkal, találkozókkal, nagyobb lélegzetű amatőrcsillagászati közösségi eseményekkel kapcsolatos fórum.
wlk
Hozzászólások: 26
Csatlakozott: 2010.08.21. 11:40

VEGA '13

Hozzászólás Szerző: wlk » 2013.07.07. 23:27

Kedves Barátaim!

Szeretném felhívni a figyelmeteket az idei VCSE-s nyári táborunkra. (A szervezők között a VCSE mellett az MCSE Zalaegerszegi Csoportját, az AAK-t, a TIT Öveges Egyesületet kell megemlíteni.) Első ízben táborunk nem Zala megyében lesz, hanem Vas megyében. Ezt a tábort már 1993 óta megszervezzük, úgyhogy elég szép hagyománya van már.

Helyszín: Őrimagyarósd (Vas megye)
(Zalaegerszegtől kb. 35 km-re.)

Időpont: augusztus 6-13. között.

(Az időpont ütközésben van más rendezvényekkel, de hát mi ezt elég régen elhatároztuk, akkoriban még nem tudtunk más rendezvényről ebben az időpontban...)

Szállás: saját sátorban 14 000.- Ft, a VCSE-től kölcsönkapott sátorban: 15 000.- Ft, házban, saját matracon, 12 fős elhelyezés esetén: 16 000.- Ft. Az árak az ebédet és a vacsorát magukban foglalják, valamint a programokon való részvételt is (kivéve a fakultatív programok belépőit). A házban hűtő van, valamint zuhanyzók, WC-k stb.

Előzetes jelzés és egyeztetés esetén a tábor első napján délelőtt és az utolsó napon Őrimagyarósd-Zalalövő között autós szállítással segítünk a tábor helyszínére való eljutásban. Őrimagyarósd számos buszjárattal megközelíthető Zalaegerszegről, Szombathelytől, stb. Legközelebbi vasútállomás: Zalalövő. A lövői vasútállomás zalaegerszegi átszállással érhető el, a vasúti menetrendet lásd: www.elvira.hu .

Örömmel látjuk bármelyikőtöket táborunkban (24 főig). A tábor főműszere egy 250/1200-as Newton-távcső lesz, amit egy EQ-6-os GoTo-mechanikára teszünk majd. A távcsővel lehet vizualizálni (többféle mély-ég szűrő is van hozzá, és rengeteg okulár), de lehet felvételeket is készíteni (megfelelő adapter birtokában a saját fényképezőgépeddel, ha pedig nincs, akkor egy Meade DSI Pro II egyszerű CCD-kamerával); a vezetést egy 70/900-as távcsőre szerelt Lacerta-kamera biztosítja. Ezen felül lesz 2 db 127/1500-as MC is a táborban, meg több más távcső is. De a fő cél mindezek ellenére a Perseidák vizuális megfigyelése, elsősorban az éjfél utáni órákban, a távcsövezést előbbre koncentrálnánk (de persze mindenki maga dönt: meteorozik vagy távcsövezik...).

Nappal két-három érdekes csillagászati ismeretterjesztő előadás vagy amatőrcsillagászati téméről szóló beszámoló hangzik el; sportolás, közös játékok, beszélgetések grillezés tölti ki az időt, ileltve a közeli tóban lehet szórakozni. Őrimagyarósd az Őrség szélén található, szép környezetben. A faluban van máshol is szálláslehetőség, ha valaki ágyban való alvásra vágyik. (Érdeklődőknek tudok címekkel segíteni.) Őrimagyarósdot csak mintegy 300-an lakják, kellemes, rendezett, barátságos falu.

A Vadása-tó a közelben van, fürdőzési lehetőséggel. A tábor sátortábor, zuhanyozni pedig az őrimagyarósdi focipálya öltözőjében lehet. Maga a tábor e focipályán lesz.

Részletek a nyári táborról: http://www.vcse.hu/tabor/tabor2013/tabor2013.html .

Viszlát a táborban!
wlk
Hozzászólások: 26
Csatlakozott: 2010.08.21. 11:40

Re: VEGA '13

Hozzászólás Szerző: wlk » 2013.07.15. 15:58

VEGA'13 Nyári Ifjúsági Amatőrcsillagászati Megfigyelőtábor lesz aug. 6-13. között Őrimagyarósdon (Vas megye). Ez a Magyarországon legrégebben, folyamatosan, minden évben ugyanazon szervező és név alatt
évről-évre megtartott amatőrcsillagászati rendezvény!*

kep3.jpg


Van még szabad hely, lehet jelentkezni! A jelentkezést a vcse@vcse.hu címre küldjétek. Részvételi díjak: 16 000.- Ft körül (a részletekért lásd a http://www.vcse.hu weboldalt). Szeretettel várunk Téged is! Környékbelieket, kezdőket, csillagászat iránt érdeklődő laikusokat, amatőrcsillagászokat, rokonokat is! Az éjszakai távcsövezés, meteorészlelés és a nappali foglalkozások, kirándulások
csillagászok és szakértő amatőrcsillagászok segítségével lesz. Lehetőség van csak néhány napra is jönni!

kep1.jpg


A faluban van másutt is szállás apartmanokban, ha valaki olyanban szeretne lakni (és onnét, kb. 1 km-ről átsétálni a táborba meg vissza), ez ügyben szívesen adunk segítséget, ha megkerestek. Sátrainkban és a kőházban is van még bőven szálláshely, de lehet saját sátorban is aludni.

kep5.jpg


Eddig 16 jelentkező van a táborba, valamint öten, akik jelezték, hosszabb-rövidebb időtartamra lenéznek, de nem küldtek még jelentkezési lapot. A http://www.vcse.hu -ról letölthető a jelentkezési lap, amit kitöltve a vcse@vcse.hu címre kell visszaküldeni 8aláírni nem kell), és véglegesíteni lehet ezzel a jelentkezéset. A már jelentkezetteket kérem, hogy július 31-ig a részvételi díjat utalják át a Vega Csillagászati Egyesület, 75500258-10819342 sz. bankszámlaszámra, vagy rózsaszín postautalványon keresztül fizessék be a Vega Csillagászati Egyesület, 8900 Zalaegerszeg, Berzsenyi u. 8. címre.

A többi tábori képek talán kedvcsinálók lehetnek :-)


*(1993 óta rendezi meg a Vega Csillagászati Egyesület. 1994 óta társszervező az MCSE Zalaegerszegi Csoportja. Kb. 2000 óta a TIT Öveges Egyesület is társszervező, és az utóbbi néhány évben az AAK is részes volt.)
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Válasz küldése

Vissza: “Csillagászati táborok, nyári távcsöves találkozók”