Értem én és egyet is értek veled. Nyilván ez már így marad nálam és még megannyi embernél,de azért na...Lovász András írta: ↑2022.11.03. 13:54Tényleg nem akartam pár mm-en rugózni, mert nem annyira lényeges. Csak ha már leírnak egy számot papírra, weboldalon stb., akkor már legyen annyi az annyi... Ez olyan, mintha elmennék egy M6-os csavarért a boltba és adnának egy M5-öst. Nagy az esély, hogy nem lesz jó oda, ahová szántam. Filléres dolog, mégis bosszantó tud lenni.
Nem mérgelődtem akkor sem amikor néhány hónapja lemértem,csak úgy éreztem magam,mint Gaben az Üvegtigrisből: "...na ezzel pont átbasztak".

Amúgy érdekelne,hogy hol csúszik hiba a rendszerbe.
Gondolom nem az egyszeri melós rajzolja ki körzővel majd vágja ki ahogy tanulta,hanem pontos, precíz gépre van bízva mind a korong,mind a tartó.
Ha a gépnek azt "mondom",legyen 207mm a korong,az magától nem dönt úgy,hogy elég lesz oda 199 is.
Én azt tudom feltételezni(!),hogy valaki hibájából készült az alulméretezett tartóból nem kevés - vagyis nagyon sok - és már nem akarták bedarálni.
Odament Lee a főnökéhez,hogy van egy apró probléma,az kicsit hezitált, majd utasította, hogy akkor igazítsa hozzá az üvegkorongok méretét. Úgysem veszik észre,mert ugyan ki és miért méregetné a gyári tükröt? Ha meg mégis lesz egy-két elvetemült,annak majd jól kicseréljük és be van fogva a szája.
Aztán lehet,hogy ebből egy szó sem igaz. Ami számomra azért lenne aggasztó,mert a másik verzióm ennél "sötétebb".

De legalább lennének min.lambda/6-os tükrök némi kompenzáció gyanánt.