vgyurma írta: ↑2019.10.03. 08:22
Helló!
Mennyi idő neked egy ilyen digitális rajz elkészítése? Mármint a számítógépen elvégzett műveletekre gondolok.
Nekem elég sokáig tartott, ezért is szoktam inkább hagyni negatívban. Viszont így azért látványosabbak ezek a rajzok.
Gyuri
Jóval rövidebb ideig tart mint egy digitális asztrofotó kidolgozása.

A sötétkék hátterű rajzok egy üres látómező sablonra készülnek (egy nagy kör alakú kék ecset kattintás) amit én készítettem magamnak szintén, ezzel időt takarítok meg, és nekem mindössze annyi a feladatom, hogy a távcső mellett készített, szigorúan grafittal felvitt csillagok pozícióit másnap, vagy amikor ráérek, erre az üres, már előre mentett üres sablonra bepontozom a lehető legpontosabban ahogy a rajzvázlatomon szerepel. Arra már csak a feliratozás kell és készen is van. Vagy ha szükséges invertálom. Szóval én semmit nem scennelek, mert nem érdemes sajnos a pontatlan alakú grafit pontozás miatt. Privátban részletesebben is leírom ha gondolod, ne untassuk itt a többieket vele.

De hogy konkrétan a kérdésedre is válaszoljak, változó meddig tart, van amikor 10 perc, van amikor 1 órát is elszöszölök vele, többet nem nagyon.
Bolygó és Hold rajzok más téma, de hasonló műveletsor.