Igen, hagyd kint, letakarva, hogy a por ne szálljon bele, mert az a mi egyik nagy ellenségünk.
Kedves Botond és Kedves Péter!Vizi Péter írta: ↑2019.02.17. 17:43(NE a face fórumok hozzászólóit, az jellemzően vak vezet világtalant, gyakran akkora hülyeségeket írnak, hogy lelóg a monitorról).
Botond írta: ↑2019.02.17. 20:19Kedves Péter!
Rendben akkor letakarom és kint "alszik". Páralecsapódás vagy a fagy? Ha hülye a kérdés bocsánat, de értékes a szerkezet, ezért is féltem...
Kedves Zsolt!
Köszönöm az információt. Százhalombattán lakom, itt van a távcső, itt "észlelek"!
A Polaris Csillagvizsgálónál láttam olyan lehetőséget, hogy ha odaviszem a távcsövet segítenek a hozzáértők, mint Ti például. Ez Budapest, megoldható.
Itt nehéz "okosan" megkérdezni, hogy miért fontos a pólusra állítás, és hogyan csináljam.
Olvasok, olvasok, olvasok!
Botond
.géza írta: ↑2019.02.19. 09:56Botond problémáit itt olvasgatva jár az eszembe. Botondnak még egy nagy problémával kell megküzdenie, a teleszkóp - állvány gonddal. Ehhez a hosszú cső súlya és az adott EQ2 állvány "lengesége" járul hozzá. Mindnyájan ismerjük a dolgot. Most a vasárnapi összeruccanásunkkor vettem észre még a "gyengébb" állványok közti különbséget is . Az SW AZ-EQ AVANTOM meglepetésemre tetszést aratott viszonylagos stabilitásával ( 2.5kg és ellensúly terhelés). Ám ezt a kicsik közt (EQ és AZ 1-2- némely 3) legstabilabbnak tapasztalt állványt 114/500 tükörrel használva már nem annyira szeretem, gyenge hozzá. Ehhez a jobbnak számitó lábhoz elképzelve Botond még hosszabb nehezebb csövét, nem irigylem következő küzdelmét a stabilitással. A következő kérdése lesz milyen lábat vegyen a jelenlegi helyére. Popeynek : Attilára utalásom komoly, hasznosnak tartom.
.géza írta: ↑2019.02.19. 14:49Az eszmefuttatást érdemes megállitani és értetni a teljesen kezdő olvasók miatt. Egy alkalmi összeállitásról van szó (A távcső egy SkyWatcher 114/900 EQ2 mechanikán ) ami eleve nem harmonikus összeállitás. Ez a cső ezzel a lábbal igen rossz befektetés már kezdetnek. Biztosan értitek miről van szó. Nem vagytok kezdők. Popey, komolyan gondoltam és ajánlom neked is Attila jelzett blogját.