Oldal: 1 / 1

Sedna bolygó

Elküldve: 2009.12.30. 09:21
Szerző: spektra
Nemrég olvastam egy mágus levelében, hogy feltehetőleg a Kuiper-övben felfedezték ezen Plutóhoz hasonló bolygót, olyan helyen, ahol a csillagászok szerint nem volt feltételezhető. Ezen a helyen még a Spitzer-teleszkóppal sem eszlelték. Kérem, hogy autentikus szakértő szíveskedjen erről tájékoztatást adni, mivel gondolom mást is érdekelhet.

Re: Sedna bolygó

Elküldve: 2009.12.30. 10:26
Szerző: nyozo
spektra írta:Nemrég olvastam egy mágus levelében, hogy feltehetőleg a Kuiper-övben felfedezték ezen Plutóhoz hasonló bolygót, olyan helyen, ahol a csillagászok szerint nem volt feltételezhető. Ezen a helyen még a Spitzer-teleszkóppal sem eszlelték. Kérem, hogy autentikus szakértő szíveskedjen erről tájékoztatást adni, mivel gondolom mást is érdekelhet.

A Google a barátod, de legfőképp a http://hirek.csillagaszat.hu oldal. :)

http://hirek.csillagaszat.hu/kuiper-obj ... sedna.html
http://hirek.csillagaszat.hu/index.php? ... ie=latin-2
stb. :) Feltéve ha a tények érdekelnek. :))

Re: Sedna bolygó

Elküldve: 2009.12.30. 23:07
Szerző: András
spektra írta:Nemrég olvastam egy mágus levelében, hogy feltehetőleg a Kuiper-övben felfedezték


A Jövőbelátók és Kártyajósok Konferenciája előre nem látható okok miatt elmarad!

Re: Sedna bolygó

Elküldve: 2010.01.02. 17:04
Szerző: spektra
Maczó Andrásnak.
Köszönettel vettem hozzászólásodat. Magam sem értem, hogy régi égkémlelő létemre, hogyan adhattam egyáltalán valamiféle hitelt, ennek a fantáziabolygóról szóló mágusi állításnak. A jövőre nézve következetesen hanyagolom, a mindenféle "jövőbelátók" látomásairól szóló híreket.

Re: Sedna bolygó

Elküldve: 2010.01.02. 17:13
Szerző: SzZoli
spektra írta:A jövőre nézve következetesen hanyagolom, a mindenféle "jövőbelátók" látomásairól szóló híreket.


Pedig neked kevéssé emelt tarifával is jósolnék, 06 / 90 123 456 789 :lol:

Re: Sedna bolygó

Elküldve: 2010.01.02. 17:59
Szerző: András
spektra írta:magam sem értem, hogy régi égkémlelő létemre, hogyan adhattam egyáltalán valamiféle hitelt, ennek a fantáziabolygóról szóló mágusi állításnak. A jövőre nézve következetesen hanyagolom, a mindenféle "jövőbelátók" látomásairól szóló híreket.Nagyon szívesen, bár az érdemi rész Nyözőtől volt...
Mottónk legyen: cipőt a cipőboltból, csillagászatot a csillagászoktól, a mágusoktól meg mit is...? Ja, azoktól tartsuk távol a pénztárcánkat.

Re: Sedna bolygó

Elküldve: 2010.01.05. 09:28
Szerző: spektra
Tisztelt csillagnéző társak!
Nincs szándékomban még sokat ragozni ezen "bolygó" témáját, inkább a hozzászólásokkal kapcsolatosan volna megjegyzésem. Ugyanis a Marcus von Ring nevű mágus tömérdek sódert tartalmazó leveléből, csak a "bolygóval" kapcsolatos hivatkozás valóságtartalmáról vártam volna autentikus választ. Nos, az eddig beérkezett hozzászólásokból nem ez tűnt, ki hanem viccelődés volt, amit természetesen magam is értek. Viszont mégis vártam volna egy olyant, hogy "szerintem ilyen bolygó nincs, ez csak a Marcus látomásaiban létezik" vagy efféle és akkor a Sedna bekerülne oda ahová való, azaz a virtuális lomtárba. Azt viszont már nem tartom viccesnek, hogy az először hozzászóló Maczó András pisztolyt szegez válaszhoz mellékelt képben. Ezt legyen szabad javasolnom, hogy mellőzze, ebben az erőszakkal telített világban az ilyesmi, még virtuálisan sem veszi ki jól magát!
Kérem, a moderátort, hogy miután ebben a fórumban érdemi választ nem kaptam, zárja le a témát. Majd keresek egy olyan szakértőt, aki valóban megadja azt a tájékoztatást, melyet várok. A továbbiakban pedig csak azt kérem, hogy a témában a válasz legyen egy komoly csillagnézőhöz méltó. A humort pedig nemcsak értem, de jókat is derülök rajta. Hasonlóan a mágusok ködös látomásaihoz, az asztrológusok jóslatait megnézem ugyan, merő kíváncsiságból, de csak azért, hogy találjak olyasmit, ami éppen beválik és akkor eszembe jut a népi mondás "a vak tyúk is talál szemet" de persze nem veszem komolyan azokat sem.

Re: Sedna bolygó

Elküldve: 2010.01.05. 09:31
Szerző: nyozo
spektra írta:Tisztelt csillagnéző társak!
Nincs szándékomban még sokat ragozni ezen "bolygó" témáját, inkább a hozzászólásokkal kapcsolatosan volna megjegyzésem. Ugyanis a Marcus von Ring nevű mágus tömérdek sódert tartalmazó leveléből, csak a "bolygóval" kapcsolatos hivatkozás valóságtartalmáról vártam volna autentikus választ. Nos, az eddig beérkezett hozzászólásokból nem ez tűnt, ki hanem viccelődés volt, amit természetesen magam is értek. Viszont mégis vártam volna egy olyant, hogy "szerintem ilyen bolygó nincs, ez csak a Marcus látomásaiban létezik"

Kedves Mihály!
A Sedna létét nem kérdőjelezte meg senki, hiszen éppen itt linkeltem be szakcikkeket amelyek ezzel az égitesttel foglalkoznak. Mellékesen ez volt asz első hozzászólás, és nem Maczó András bejegyzése. A kedves "csillagnéző társak" csupán a járulékos mágusmaszlaggal élcelődnek -- szvsz némi joggal...