Emlékezz rám    Facebook login
Jelszóemlékeztető | Felh. név emlékeztető | Regisztráció
Főoldal Blogok

Csillagváros blogtér

A short description about your blog

Íme a feladatok!

Szerző: Király Amanda

Címkék: Nincs címke megadva 

Király Amanda

Alább a Csillagászati Észlelési Gyakorlatok 2 ZH feladatait olvashatjátok. Akik a megoldására vállalkoznak, azoknak sok szerencsét, várom az e-maileket. De kijavítani csak a vizsgaszezon után tudom őket, érthető okokból.


ZH! Oldjátok meg ti is!

Szerző: Király Amanda

Címkék: Nincs címke megadva 

Király Amanda

Mint azt már annyiszor mondottam, (és akiknek annyiszor mondottam, ne figyeljenek ide:)) ennek a kurzusnak semmi de semmi köze az észleléshez. Állítólag a harmadik vagy negyedik félévnek már lesz: le kell majd rajzolnunk a Holdat szabad szemmel. De hát azért mégis csak, valamire jár az a három kredit. A következő ötletem támadt:


Vizsganapló 2010 tavaszi szemeszter

Szerző: Király Amanda

Címkék: Nincs címke megadva 

Király Amanda

 

Messier-esszé+a vizsgablog beindulásának bejelentése

 

Tavaly indítottam egy vizsgablogot annak reményében, hogy majd elbüszkélkedhetek a jó jegyeimmel. Hát ez valahogy nem így sikerült, így szégyen szemre abba is hagytam az írogatást. Ám én abból a fajtából való vagyok, aki első sztályos kora óta mindig megfogadja, most igenis jól fog menni. S tekintettel arra, hogy többen is mondták, olvassák a blogom és szurkolnak, na meg hogy a mostani csillagászattörténelem beadandómhoz is mennyi segítséget kaptam, úgy döntöttem, ismét blogolok. És igyekszem ám nem abbahagyni, akár jó jegyeim lesznek, akár rosszak.


Az edzőm anno mindig azt mondta: "Jó bemelegítés nélkül nincs jó verseny." A valószínűségszámítás gyakorlat pótZH kitűnő bemelegítési lehetőséget nyújtott a későbbi, csillagászat modul béli (és a többi) vizsgákhoz, így rászántam a hétvégét. Az elbénázott ZH fölött görnyedve kérdés: Akkor ez most jó bemelegítés volt?

 


Hamarosan itt a vizsgaszezon. - Ez nem kevés izgalommal kecsegtet. Gondolhatnátok, hogy most rokokós önsajnálat következik, hogy nekem milyen rossz. De nem.


Könyvajánló: Schalk Gyula: A planetárium

Szerző: Király Amanda

Címkék: Nincs címke megadva 

Király Amanda

Ez az alig 160 oldalas, ping-pong ütőnek is remekül használható könyv (sosem használnám), bár igen lassan olvasva is egy délutános olvasmány, 2009 eddigi legjobb könyve volt a részemről. Tartalmazza nem csak planetáriumok történetét, a masinériák működését (nagy vonalakban), hanem a lelkét is, és a planetárium szeretetének irodalmi feromonját is, mely az amatőrcsillagász lelki orrában ragad.


Galileitől az űrtávcsőig - élménybeszámoló

Szerző: Király Amanda

Címkék: Nincs címke megadva 

Király Amanda

Október 24-én, az őszi szünet első nem ünnepnapján végre valahára ellátogathattam a Közlekedési és Műszaki Múzeumba. (Habár az egész tárlatot megnéztem, minket csak a csillagászati része érdekel a dolognak, így hát erről írok.)


MCSE-tagság

Ne felejtsd el megújítani MCSE- tagságodat! Ha még nem vagy tag, fontold meg a belépést, érdemes!

Friss fórum témák

Online felhasználók

  • Mádai Attila
  • Végh Zoltán
  • Szabó András
  • Horváth Szilárd
  • Vizi Péter
  • Borhi József
  • Vurai Tamás
  • horadam
  • Fledrich Dénes
  • Ferenczi Imre

Blog címkék