Emlékezz rám    Facebook login
Jelszóemlékeztető | Felh. név emlékeztető | Regisztráció
Főoldal Információ
Információ Nyomtatás E-mail

Az oldal célja

A Csillagváros a Magyar Csillagászati Egyesület által létrehozott, kifejezetten csillagászati témájú közösségi oldal.

A honlap célja, hogy a csillagászat iránt kezdődő érdeklődést mutató személyektől kezdve az aktívan észlelő amatőrcsillagászokig bezárólag mindenki számára lehetőséget biztosítson a csillagászati érdeklődés és tudás elmélyítésére, közösségi kapcsolatok kiépítésére és ápolására egy interaktív, korszerű internetes felület segítségével.

Mit jelent, hogy honlapunk béta állapotban van?

A béta állapot azt jelenti, hogy az összes funkció bátran használható, de kisebb hibák még előfordulhatnak  kérjük, hibajelzéseidet írd meg a fórumban (bejelentkezési probléma esetén pedig írj a BL kukac MCSE pont HU email címre)!

A honlap funkcióinak használata

A Csillagváros legtöbb funkciója (adatlap, ismerősök keresése és bejelölése, fórumok és levelezőlisták használata stb.) minden regisztrált felhasználó számára elérhető.

A Magyar Csillagászati Egyesület tagjai számára emellett többletfunkciók is elérhetők: ilyen a csillagászati programok / események meghirdetésének lehetősége, csillagászati blog nyitása, tagnyilvántartási adatok kezelése, és a későbbiekben a Meteor folyóirat (az Egyesület lapja) korábbi évfolyamainak online letölthetősége, elérhetősége. A többletfunkciók eléréséhez az MCSE tagjainak a belépéskor megkapott titkos kóddal elektronikusan is hitelesíteniük kell magukat a honlapon.

A legfontosabb funkciók

Csillagászati "Facebook"

A Csillagváros lehetővé teszi, hogy amatőrcsillagász ismerőseinket, barátainkat ismerősnek jelöljük, és elérjük adatlapjuk csak ismerősöknek fenntartott információit. Az üzenőfalon nem csak a felhasználói üzenetek, hanem a felhasználók tevékenységeinek naplója (blogbejegyzés, esemény meghirdetése stb.) is nyomonkövethető. Ismerőseink számára privát üzenetet is küldhetünk a honlap segítségével.

Csoportok

Csillagváros "polgárai" tetszés szerinti csoportokat alakíthatnak ki a honlapon. A csoportok a létrehozó döntésétől függően lehetnek teljesen virtuális, pl. egy adott csillagászati érdeklődési kör mentén szerveződő, vagy a valóságban is létező klubok, szakkörök virtuális leképezései.

A csoportok tagjai híreket, információkat oszthatnak meg egymással.

Csillagászati témájú események, programajánlatok

Az MCSE tagjai jogosultak bármilyen csillagászati esemény, program, összejövetel meghirdetésére és a programajánlóba való felvételére. Az eseménynaptár (a felhasználó döntésétől függően) lehetővé teszi továbbá, hogy a Csillagváros felhasználói regisztráljanak a meghirdetett programokra, így a program meghirdetője számára látható lesz a résztvevők várható létszáma és köre.

Közös csillagászati képgaléria

Minden regisztrált felhasználó tetszés szerint tölthet fel képeket és hozhat létre képgalériát. Tekintettel a Csillagváros közösségi honlap csillagászati jellegére, felhasználóinktól kérjük, hogy elsősorban a csillagászathoz, az amatőrcsillagász tevékenységekhez, vagy a csillagászati közösségi élethez kapcsolódó képeket töltsenek fel a honlapra.

Fórum

Csillagváros fóruma minden regisztrált felhasználó számára elérhető. A fórum a leggyakoribb témakörök köré szerveződik, így reményeink szerint a kezdőktől az észlelő-fotózó amatőrcsillagászokon keresztül az elméleti kérdések iránt érdeklődőkig bezárólag minden felhasználó megtalálja a számára legérdekesebb témákat.

Videók

Csillagvárosban minden tag beküldhet a honlap profiljába illő videót, amelyekhez megjegyzések is fűzhetők.

Csillagászati blogok

Az MCSE tagjai számára lehetőséget biztosítunk saját blog nyitására, amelynek kapcsán egyetlen feltétel a csillagászat témaköréhez való kapcsolódás.

Chatelés ismerősökkel

Bejelentkezést követően lehetőség van az online ismerősökkel való chatelésre is. A chat a böngésző ablak alsó sávjában jelenik meg, az online ismerősök listája a szürke sáv jobb oldalán nyitható meg.

Levelezőlista archívum és a levlista feliratkozások online kezelése

A Csillagváros honlap elindulásával párhuzamosan megújult az MCSE 1997 óta működő levelezőlistáit kiszolgáló szoftver is. A fejlesztés lehetővé teszi, hogy a felhasználók a Csillagváros honlapon keresztül, egy helyen érjék el a levelezőlistákkal kapcsolatos beállítási, feliratkozási lehetőségeket és a levelezőlista archívumot is.

A levelezőlisták webes felületen történő kezelésének feltétele, hogy a felhasználó ugyanazzal az email címmel regisztráljon a Csillagváros honlapon, mint amelyikkel a levelezőlistákra is fel van iratkozva.

Hírlevelek

Az Egyesület által üzemeltetett honlapok mindegyikéhez kapcsolódóan régi felhasználói elvárás a hírlevelekre való feliratkozás lehetősége. A továbbiakban minden az Egyesület honlapjaihoz és regionális szerveződéseihez köthető hírlevélre (MCSE-hírlevél, Polaris-hírlevél, Hírek.Csillagászat.hu hírlevél stb.) a Csillagváros honlapon keresztül lehet feliratkozni, amelyhez természetesen elegendő egy, a Csillagváros honlapon történő regisztráció.

Kapcsolódó blogbejegyzések:

 

MCSE-tagság

Ne felejtsd el megújítani MCSE- tagságodat! Ha még nem vagy tag, fontold meg a belépést, érdemes!

Friss fórum témák

Online felhasználók

 • Nyilas László
 • Kása János
 • Tóth Zoltán
 • Benei Balázs
 • Tardos Zoli
 • Borhi József
 • Ferencsik Sándor
 • Morvai József MoJo
 • Vizi Péter
 • horadam
 • DienesLászló
 • Jakab Szilveszter
 • Szarka Levente
 • Rékasi Gergely
 • géza

Blog címkék