Emlékezz rám   Facebook login
Jelszóemlékeztető | Felh. név emlékeztető | Regisztráció

Első távcső vásárlása

Lencsés- és tükrös távcsövek

Re: Első távcső vásárlása

HozzászólásSzerző: Szarka Levente (SzarkaLevente) » 2018. április 10., kedd 10:48

apollo13 írta:Sziasztok, és szép estéket az észlelésekhez.
Én kb: 15 éve foglalkozom a " csillagászattal" de csak nagyon amatőr szinten, ami azt jelenti, hogy inkább a számok tükrében. Kedvenceim a Csillagképek, azok adatai, csillagképek csillagjainak a távolságainak a kiszámítása, s adatai mérések Minden csillagászattal kapcsolatos filmet megnézek a TV-kba, Spektrum, NatGeo, Diskovery, stb. Szeretem nézni a csillagos eget. Imádom, és jár az agyam is közben, hogy szeretnék ott lenni fent.
65. szülinapomra kaptam egy szép ajándékot, egy Sky View reflektor távcsövet, de miután még sosem volt nekem ilyen, hát a beállításokkal vannak némi gondjaim. Igaz ezzel nem sok mindent lehet látni, főleg nem a távolabbi bolygókat, ködöket, halmazokat, stb. Gondoltam, hogyha valakinek esetleg kellene, megbeszélhetjük, eladnám, mert mindenképpen egy erősebbet, jobbat szeretnék majd venni. A Stellárium-ot lassan már kívülről ismerem, és szeretném azon keresztűl nézegetni a szép csillagos eget, stb.
MCSE tag.
János.

Nem tudom mi volt a szándékod ezzel a poszt-tal, mivel a távcsőről túl sok minden nem derül ki. Javaslom, tedd fel valamelyik bazárba: https://www.tavcso-mikroszkop.hu/bazar képekkel, bővebb leírással a távcsőről.
Egy hely, ahol igazán értenek a távcsövekhez Makszutov.hu távcső bolt

Szarka Levente (SzarkaLevente)
 
Hozzászólások: 956
Csatlakozott: 2009. szeptember 7., hétfő 21:26
Köszönetnyilvánítás másoknak: 6
Köszönetnyilvánítás másoktól: 172

Előző

Vissza: Távcsövek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég