rumpfbarna írta:Nekem a 150/1200-as SkyWatcher dobsonnal sikerült múltkor egy próba képet készítenem, úgyhogy szerintem mennie kellene az adapteres fotózásnak. Igaz, én csak egyszerűen odaszorítottam az objektív nélküli Canon EOS300D vázat a távcső okulár foglalathoz, és lőttem egy sorozatot.
rumpfbarna írta:Bocs, azt hiszem rosszul írtam le a dolgokat, ez egy okulár nélkül készített kép! (Leszedtem a távcsőről az okulárt és az azt tartó elemet is.) Tehát, ha minden igaz, akkor amit én csináltam, az az úgynevezett primer fókuszban való fotózás.
mpt írta:Egyebkent valoszinuleg csak annyi van, hogy nem ered el a fokuszsikot, a fokuszirozot nem lehet beljebb tekerni.
--mpt
SzarkaLevente írta:Nem tudom milyen távcsöved van - a kép alapján 150/1200-es Dobson távcsövet feltételezek
rumpfbarna írta:A dobsonnal próbálkoztál, vagy beújítottál egy másik távcsövet?
rumpfbarna írta:Még valami! Ezt a próbafelvételt úgy készítettem, hogy az okulár-tartó "adapter" nem volt fent a távcsövön. Valószínűleg, én emiatt értem el a fókuszsíkot. Lehet, hogy kell egy másik adaptert barkácsolnotok...
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég